Regeneracja turbosprężarki z 1.9 ALH na Śląsku

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Maxtorek
    Classic
    • 2010
    • 2

Po dłuuugim czasie oczekiwania,(zamawiałem chyba jako pierwszy na forum, pod koniec lutego)po wielokrotnych zmianach w zamówieniu, po wielu jazdach próbnych róznymi wersjami,po licznych wizytach w salonie i kilkudziesięciu minutach czasu
    spędzonych na rozmowach z dilerem, po licznych negocjacjach ceny, wreszcie po wielu moich nerwach z tym wszystkim związanych, w końcu trafiła w moje ręce.
    A więc proszę Państwa oto i ona, moja nowiutka, bielutka OIII

MODEL: Octavia 3 Elegance, 2013, Liftback
    KOLOR: Biel Candy
    SILNIK: 1.4 TSI CHPA - Seria
    UKŁAD DOLOTOWY: Seria
    UKŁAD WYDECHOWY: Seria
    ELEKTRONIKA: Seria
    UKŁAD NAPĘDOWY: Seria
    ZAWIESZENIE: Seria
    UKŁAD HAMULCOWY: Seria
    BODY-KIT: - Seria
    ŚRODEK: czarny
    CAR-AUDIO: seryjne radio BOLERO+seryjne 8 głośników
    MOC: 140 KM
    Status: odebrana 06.06.13

Dodatki:

-Light Assistant z czujnikiem deszczu
    -Przednie reflektory przeciwmgłowe "Black"
    -Reflektory bi-ksenonowe + AFS z LED z funkcja dynamicznego oswietlania zakretów wraz ze spryskiwaczami
    -Tylne swiatła w technologii LED
    -Alarm z funkcja monitorowania wnetrza
    -Oswietlenie przestrzeni wokół nóg
    -Wycieraczka tylnej szyby AERO
    -Elektrycznie sterowane panoramiczne okno dachowe
    -Pakiet Chrom
    -Zapasowe koło stalowe dojazdowe
    -Maxi Dot z kolorowym wyswietlaczem
    -Pakiet simply clever
    -Zestaw siatek mocujacych
    -Chromowane listwy progowe
    -Chlapacze
    Do tego w prezencie od dilera:
    -Dywaniki gumowe
    -Gaśnica
    -Apteczka
    -Trójkąt
    -Reklamówka gadżetów skody

Uploaded with ImageShack.us

• HAL-9000
    Classic
    • 2009
    • 9

Poszukiwany sprawdzony zakład, który zdemontuje turbawkę, wyczyści co trzeba a potem zamontuje zregenerowaną w rozsądnych pieniądzach.
    Szczytem marzeń będzie usługa regeneracji i montażu/demontażu w tym samym miejscu.

Możecie coś polecić w okolicach Górnego Śląska?

HAL

Komentarz

• dragster
      Elegance
      • 2009
      • 895
      • Honda

Tu masz daleko, ale w okolicach: http://www.sserwis.pl/start_pl.php?k...ia=kontakty_pl

Napisz jeszcze na wątku ze spotkaniami: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...93&start=18240
      Silnik R18A2.
      http://www.dadrl.org.uk
      http://www.lightmare.org

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

Turbine to mozna zrobic w turbo-tec w Jaworznie, kilka osob robilo i dziala w tym ja
        Spritmonitor.de

Komentarz

• HAL-9000
          Classic
          • 2009
          • 9

Zamieszczone przez Maicroft
          Turbine to mozna zrobic w turbo-tec w Jaworznie, kilka osob robilo i dziala w tym ja
          A ile kilometrów naśmigane masz od regeneracji?
          Z tego co pamiętam, turbo-tec regeneruje, ale demontażem i montażem nie zajmie się.

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

Nie zajmuje sie, trzeba samemu sciagnac i zalozyc.

Ja robilem chyba przy 115kkm, a teraz auto ma ze 160kkm pytaj Puchacza.
            Spritmonitor.de

Komentarz

• HAL-9000
              Classic
              • 2009
              • 9

jarojaro1973 zapytał wczoraj, jak tam moje boje z turbawką - odpowiem na swoje pytanie na forum, bo może komuś się jeszcze przyda.
              Po rozpoznaniu sytuacji doszedłem do wniosku, że kompleksowa usługa jest mało realna. W przypadku firm z Mysłowic i Sosnowca, zawsze jeden zakład demontował/montował a inny dokonywał regeneracji. Do tego w kilku przypadkach czas oczekiwania sugerował, że naprawy nie są realizowane na miescu, dlatego postanowiłem znaleźć na miejscu - w moim przypadku w Gliwicach zakład, który zdemontuje turbo i prześle do wybranego przeze mnie zakładu regenerującego.

I tak wybór padł na:
              Montaż i demontaż w zakładzie Pana J. Kyci, na Łuku 22 w Gliwicach
              Regeneracja: Emp Turbo , Pan Ernest Pietroński, Wrocław, Sołtysowicka 1

Demontaż - bez niespodzianek, wysyłka, diagnoza - turbo było w dobrym stanie, wymagało regeneracji uszczelnień, pozostał ten sam układ wirujący, dostałem pięknie opisany na e-mail zastany stan techniczny, podjęte środki naprawy i turbo wróciło do zakładu montującego. Do kompletu Pan Ernest zaproponował komplet uszczelek, które się bardzo przydały przy montażu. Do turbiny dostałem gwarancję i raport z wyważania.

Montaż jeśli idzie o turbo bez niespodzianek, choć zaskoczył trochę EGR. Prosiłem o jego wyczyszczenie, ale efekt był taki, że zaczęły się błędy "pomarańczowego czajniczka" Pomogło dopiero podpięcie się pod sterownik VAGiem i ograniczenie zakresu pracy EGR.
              Wracając do turbo, wstępnie miałem wrażenie, że mocno gwiżdże, prawdopodobnie osadzający się z czasem nagar wyciszył sprawę i wszystko gwizda miód malina cichutko. Odpukać, autko jeździ dziennie po 20 km i od czasu do czasu parę setek trasy, nie sprawiając żadnych problemów. Olej nadal tylko i wyłącznie syntetyk 5W40, konsumpcji nie zauważam. Nie podam dokładnie zrobionych od regeneracji kilometrów, ale kilka tysięcy doszło i jestem bardzo zadowolony z usługi regeneracji.
              Na ucho i nogę, turbo działa prawidłowo i cicho, jak w drugiej dwuletniej Octavce, którą jeżdżę na co dzień.

Na pewno nie warto się zbytnio spieszyć, dać czas mechanikom po jednej i drugiej stronie, bo pośpiech może odbić się czkawką.

Jacek

Komentarz

Pracuję...